Οι 15 Εξυπνότερες Ράτσες Σκύλων

44366
- Advertisement -

“Πιστός σαν σκύλος” είναι μια έκφραση που χρησιμοποιεί ο λαός εδώ και πολλά χρόνια κι αυτό γιατί ο σκύλος είναι όντως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Παίζει μαζί σας σαν παιδί, για να σας ανακουφίσει όταν νιώθετε λύπη. Σας κρατάει συντροφιά όταν είστε μόνοι ή σας προστατεύει όταν κάποιος θέλει να σας βλάψει. Ο σκύλος μπορεί να κάνει τα πάντα χωρίς να παραπονεθεί.

Για το λόγο αυτό, όλοι όσοι έχουν σκύλο περηφανεύονται ότι ο δικός τους σκύλος είναι ο καλύτερος. Οι σκύλοι είναι απέραντα γλυκά και έξυπνα πλάσματα, όσον αφορά όμως την εξυπνάδα, κάποιοι σκύλοι είναι πιο έξυπνοι από τους σκύλους.

Δείτε τη λίστα με τους 15 πιο έξυπνους σκύλους.

1. Γερμανικός Ποιμενικός

Source: https://dogtime.com

Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων. Είναι γενναίοι και πολύ έξυπνοι σκύλοι. Δεν τους πειράζει να δουλεύουν σκληρά και είναι επίσης πολύ δυνατοί.
Διαθέτουν έμφυτη περιέργεια και υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη.

Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί συχνά εκπαιδεύονται για να κάνουν διάφορες εργασίες και ο χρόνος που επενδύεται για την εκπαίδευσή τους αξίζει, γιατί ανταποκρίνονται τέλεια σε όλα όσα έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν. Αυτά τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν για να βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες, βοηθούν στις επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης, ενώ βοηθούν ακόμη και τους αστυνομικούς στην ανίχνευση ναρκωτικών, στο στρατό και σε διάφορες επιχειρήσεις τους.

Είναι ενδιαφέρον το πόσο υπέροχη σχέση έχουν με τα μικρά παιδιά, αναπτύσσοντας συχνά έναν ισχυρό δεσμό που τους κάνει πολύ προστατευτικούς.

- Advertisement -